Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatás

Gyakran ismételt kérdések

Jelentkezéskor kérünk, hogy hozd magaddal
 • érvényes személyi igazolványod,
 • lakcímkártyád,
 • orvosi alkalmassági véleményt, amit háziorvosodtól kaptál
 • jogosítvány másolat, ha rendelkezel már meglévő jogosítvánnyal (pl.: segédmotor)
 • tanfolyam kezdő részletét, ezt kategóriánként a Képzések menüpont alatt ellenőrizheted
 • e-mail cím (javasoljuk a gmail.com levelezőt, ezzel biztos nem lesz gond)
 • felmentésre jogosító bizonyítvány, ha van. (Ha C, CE vagy D kategóriára jelentkeznél, a Képzési tájékoztatóban ellenőrizheted, hogy kik kaphatnak felmentést)
A tanfolyam elvégzésének feltétele a minimum 8 általános iskolai végzettség. Ennek meglétéről a jelentkezési lapon nyilatkozol, eredetiben pedig a Vizsgaközpont ellenőrzi elméleti vizsgán.
16 és fél éves kortól lehet beiskolázni a tanulót „B” kategóriás képzésre. 16 és ¾ évesen lehet KRESZ vizsgát tenni. 17 évesen lehet forgalmi vizsgát tenni.
1. csoportú orvosi alkalmassági vélemény az „A” és „B” kategóriához szükséges, amit a háziorvosnál tudsz megcsináltatni, ennek díja kb. 7.200.- Ft.
2. csoportú orvosi alkalmassági vélemény a „C”, „CE, „D” kategóriához szükséges, amit foglalkoztatás-egészségügyi szakellátóhelyen tudsz megcsináltatni, ennek díja 10.800.- Ft.
 
Az orvosi alkalmassági igazolást az ügyintézéshez kollégáink csak lefénymásolják, és az eredetit visszaadják, mert azt majd az okmányirodában kérik a jogosítvány elkészítéséhez.
 
Természetes igen. Jellemzően az e-learning képzést részesítjük előnyben. Ez elektronikus távoktatást jelent. Otthonról kényelemesen, egyéni tempódhoz mérten tudsz felkészülni az elméleti vizsgára. A jelentkezéstől számítva 75 tanult óra, illetve 180 naptári nap áll rendelkezésedre a felkészülésre. Ezt a rendszer nyomon követi! Fontos, hogy a gyakorlás befejezésekor ne csak bezárd az ablakot, hanem szabályosan jelentkezz ki!
Tapasztalatunk szerint jellemzően két okból fordulhat elő.
 1. E-mail címedet nem jól adtad meg.
 2. Tele van a leveleződ. Törölj pár üzenetet, ami nem annyira fontos!
 3. SPAM mappába került az e-mail.
Amennyiben ezek közül egyik sem áll fent mindenképpen egyeztessünk, mert ritkán ugyan, de mi is hibázunk.
Fontos határidők, ami minden kategóriára vonatkozik:
 • A tanfolyam kezdéstől számított 9 hónapon belül meg kell történnie az első elméleti vizsgának.
 • 12 hónapon belül (1 év) valamennyi elméleti vizsgatárgyból sikeres vizsgát kell tenned.
 • A sikeres elméleti vizsga napjától számított 2 éven belül kell sikeres forgalmi vizsgát tenned.
Amennyiben valamelyik nem valósul meg, a tanfolyamot újra kell kezdeni!!!
 
Elméleti vizsgád helyszíne: 2310 Szigetszentmiklós, Csepeli út 180/6. hrsz.
Ha GPS segítségével mennél, ezt üsd be: 47.38623, 19.05087
Vizsgahelyszín megközelíthetősége:
 • Személygépkocsival: M0 autóútról a Csepel/Szigetszentmiklós kijáratnál kell lehajtani és Csepel irányába fordulni. Az M0-tól kb. 500 m-re jobb kéz felöl található a Közlekedési és Alkalmassági Vizsgaközpont Személyi Vizsgabázisa. (sárga épület)
 • Tömegközlekedéssel: Csepel, Szent Imre tér – Szigetszentmiklós, József Attila tp. között közlekedő VOLÁN járattal a „Kékház” megállóhely közelében.
A vizsga kezdeti időpontja előtt legalább 20 perccel ajánlott ott kell lenni a helyszínen (kalkulálva a forgalommal), mert ha a vizsgázó nincs jelen vizsgára szólításkor és a vizsgaprogram elindításakor már nem engedik vizsgázni és csak újabb vizsgadíj befizetéssel írható ki vizsgára.
Amennyiben a jogszabályban előírt határidőből nem futottál ki, nincs gond. Meg tudjuk hosszabbítani a hozzáférhetőségedet. Lehetőséged van pótóra vásárlására (10 óra /30 nap), melyeknek díja kategóriánként eltérő. Ezt ügyfélszolgálatunkon tudod igényelni, a meghosszabbítás pedig a díj befizetése vagy utalása után történik meg.
 
KRESZ vizsgára az E-learning tananyag elvégzése után lehet jelentkezni. Ehhez meg kell szerezned a képzést lezáró Képzési igazolást és a képzéshez szükséges anyagodnak hiánytalanul meg kell lennie, hogy a vizsgaközpontba be tudjuk juttatni.
Ha ez rendben van, tudunk időpontot egyeztetni akár telefonon, akár személyesen ügyfélszolgálati irodánkban. A megbeszélt időpontról e-mailben emlékeztetőt is küldünk. Ezzel véglegesítve a vizsgára kiírást. Tapasztalatunk szerint a vizsga időpontja kb. 2-3 hétre a képzési igazolás megszerzése után várható.
 • érvényes személyi igazolványt (vagy útlevelet) és vezetői engedélyt (ha van) be kell mutatni.
 • az első vizsgán minimum 8 általánost igazoló eredeti bizonyítványt be kell mutatni. (Ha nem rendelkezel magyar bizonyítvánnyal, lehetséges, hogy OFFI fordítás szükséges, érdemes egyeztetnünk.) Bizonyítvány bemutatás nélkül az első vizsgán részt lehet venni, de minden további vizsgára csak a bemutatás után lehet jelentkezni.
 • jelenleg a fennálló járványhelyzetben kesztyű-, maszk viselése, saját toll használata kötelező!
Ne csüggedj! Nem mehet minden elsőre. Ellenőrizd, hogy a tananyagban a megfelelő helyen gyakoroltál-e. Lépj vissza a vizsgafelkészítő tananyaghoz és gyakorolj még a vizsgára!
A vizsgadíj befizetésére két lehetőséged van:
 • a hatóságon egyből a vizsga után új időpontot kérsz, ezt csak pénztári napokon tudod megtenni (hétfő, szerda 8:00-12:00) vagy
 • bejössz az ügyfélszolgálatra, ahol befizeted az újabb vizsgát, és a kolléganőnk kér neked új időpontot.
Gratulálunk az első sikeres vizsgádhoz!
 • Elkezdődik egy adminisztrációs időszak. Iskolánk megkapja a sikeres vizsgádról szóló jegyzőkönyvet, ami alapján kiállítjuk vezetési kartonod.
 • Ha eddig nem választottál oktatót, akkor most meg kell tenned!
 • A vezetési kartonod ezután a Vizsgaközponthoz kerül, ahol hitelesítik. Ennek ügyintézése időt vesz igénybe, türelmedet kérjük!
 • Az oktató kizárólag hitelesített vezetési karton birtokában kezdheti meg oktatásod. Amennyiben a kartonodat kézhez kapja az oktató, felveszi veled a kapcsolatot az első vezetési időpont egyeztetésére (Elképzelhető, hogy várakozási idővel is kell számolnod.)
 • Érdemes érdeklődni, hogy mikor tudod az egészségügyi tanfolyamot elvégezni.
Ha megváltozott a telefonszámod, mindenképp jelezd ügyfélszolgálati kollégánknál!
 
Iskolánk ügyfélfogadási irodájában nyitvatartási időben lehet készpénzzel befizetni a tandíjakat, vizsgadíjakat, vagy utalni is tudsz bankszámlaszámunkra:
Rodeo-Car Bt. 64400099-30006052-21100004
Közlemény: Tanuló neve, mit fizet (pl. tandíj, vizsgadíj)
 
A Kormány 55/2018. (III. 23.) Korm. rendelete szerint a 2018. július 1-jét követően sikeresen letett „B” kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzéséhez szükséges közlekedési alapismeretek vizsga díjához, illetve a hozzá kapcsolódó közlekedési alapismeretek tanfolyam díjához támogatás igényelhető abban az esetben, ha a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges sikeres közlekedési alapismeretek vizsgát 2018. július 1-jét követően tette le a tanuló, és a vizsga napján a 20. életévét még nem töltötte be.
2020. július elsejétől a cseden, gyeden és gyesen lévő anyák is igénybe vehetik a KRESZ elméleti tanfolyam- és a KRESZ elméleti vizsgadíj visszatérítésének lehetőségét, melyet a (146/2020. (IV. 22.) számú Kormány rendelet szabályoz.
Tehát:
Jogosult vagy a 25.000 Ft-os állami támogatásra?
Igen, ha
 • még nem töltötted be a 20. életéved.
 • jelenleg CSED-en, GYED-en, vagy GYES-en vagy.
A támogatás igénylése írásbeli kérelem benyújtása után veszi kezdetét. Ezt az igénylést a KRESZ vizsgát követő egy éven belül nyújthatod be a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál elektronikus űrlapon vagy formanyomtatványon. Az eljárás 30 napot vesz igénybe.
A nyomtatványt az alábbi linken találod:
https://nyugdijbiztositas.tcs.allamkincstar.gov.hu/m/2021/KRESZ-tanfolyam-s-vizsga-djhoz-nyjtott-tmogats-irnti-krelem.pdf
Ezen kívül jelentkezéskor kiállítottunk neked egy számlát a befizetésedről és egy “IGAZOLÁS” nyomtatványt, ami igazolja, hogy befizetted az elméleti tanfolyam-és vizsgadíjat.
 
A gyakorlati oktatásod mindig a gyakorlati oktatóval előzetesen egyeztetve történik. Ha szeretnél órát lemondani, kérlek ezt időben tedd meg, hogy legyen esélye oktatódnak más tanulót beosztani helyetted. Személyes dokumentumokat mindig hozd magaddal. (szem.ig, lakcím kártya ..stb..) Az oktatásokon ápoltan, tiszta ruhában jelenj meg. Nem megfelelő lábbeli esetén érdemes váltócipőt hozni, amiben a pedálok könnyen kezelhetőek.
A motoros oktatásnál sűrű szövésű nadrág, dzseki, kesztyű, magasszárú zárt cipő, sisak szükséges. (Védőfelszerelést, sisakot, kesztyűt - ha szükséges - tudunk biztosítani)
 
Legyen nálad érvényes személyi igazolvány (vagy útlevelet) és vezetői engedély (ha van), mert be kell mutatni a vizsgán. Ha meghiúsul a vizsga valamilyen okmányhiba vagy nem megjelenés miatt, újabb vizsgadíj megfizetésével lehet újból vizsgázni. Gyakorlati vizsgákra az oktatóval kell időpontot egyeztetni, pótvizsga csak a befizetett vizsgadíj után lehetséges.
Sikeres forgalmi vizsga után a Vizsgaközpont a vizsgaigazolást elektronikus úton továbbítja kormányablak felé. Kb. 3 munkanap múlva érdemes bemenni. Csak személyesen intézhető!
Szükséges okmányok:
 • személyi igazolvány
 • lakcímkártya
 • eredeti orvosi alkalmassági papír
 • “vöröskeresztes” kártya (ha van vezetői engedély, ez nem szükséges, ha 1984 utáni kategóriával rendelkezel.)
 • Ha van valamiből vezetői engedély, akkor azt is vinni kell!
Az első jogosítvány illetékmentes a további okmányok illetékkötelesek.
 
Utalási adataink:
Rodeo-Car Bt. 64400099-30006052-21100004 (Takarékbank Zrt.)
Amennyiben külföldről utalnál használd az alábbi kódokat:
BIC kód: TAKBHUHB
IBAN szám: HU50 64400099-30006052-21100004